Compound buen

Bueskydning Lavia København Der er sjovt at skyde med bue !

Om compound buen 

Compoundbuen er en relativ nye buetype, der blev opfundet under Vietnamkrigen sidst i 1960′erne.


Buen blev med det samme populær til buejagt i USA, da den er særdeles velegnet til dette brug.


Compoundbuen vandt langsomt indpas på det europæiske marked i løbet af 80′erne, og er i dag en meget populær konkurrencebue, der også anvendes ved de danske mesterskaber såvel ved NM, EM, VM og handicap OL- men dog ikke ved OL for raske.


Buens opbygning

Compoundbuen er meget avanceret. I begge ender af buen er der anbragt asymmetriske hjul, der er forbundne af et unikt strengesystem. Hjulene og strengesystemet reducerer den trækvægt, skytter skal kunne holde, når buen er helt opspændt. Hjulene roterer ca. ½ omgang, når buen spændes. Det betyder, at buen er hård at trække i starten, men derefter reduceres modstanden med 50% eller mere. Compoundbuen bliver på den måde meget let og behagelig at kontrollere ved fuldt optræk.


Compoundbuen er også forsynet med et buesigte, der, ligesom på et gevær, har et forrest og bagerste sigtemiddel. På compoundbuen er det bagerste sigtemiddel indbygget i buestrengen – dette kaldes et peepsigte. Foran på buen sidder et avanceret sigte med forstørrelse og waterpas.


Endelig kan det nævnes, at der til compoundskydning anvendes et release. Det er en slags træk/slip mekanisme, som man anvender til at trække og slippe buestrengen med.


Åbningstider:

Mandag og Onsdag kl. 16:00 - 20:00

Fredag i ulige uger kl. 16:00 - 20:00

Adresse:

Bueskydning Lavia København

H.P .Olsens Vænge 8

2630 Tåstrup

Klub- og træningslokale:

Grøndal Multicenter

Hvidkildevej 64, 1. sal

2400 København NV