Recurve buen

Bueskydning Lavia København Der er sjovt at skyde med bue !

Om recurve buen

Recurvebuen stammer fra Mongoliet og har sit navn efter den kurveudformning, der er i enderne på buen. Buen kaldes også OL-buen, fordi det er den buetype, der anvendes ved de Olympiske Lege, siden bueskydning blev genindført på det olympiske program i 1972.


En moderne recurvebue består af en håndsektion (midterstykket), som er fremstillet af metal eller kulfiber, og af to fleksible bueben, der er fremstillet af glasfiber lamineret med træ og/eller kulfiber. Buen er nemt at skille ad, hvilket f.eks. gør at den nemt kan pakkes og transporteres.


Udstyret består af et buesigte uden nogen form for optik, vater eller lign. De fleste skytter anvender stabilisatorer, der hjælper med at holde buen i ro, mens man skyder. Det er også tilladt at anvende et klik, som er en lille anordning, der sikrer at man trækker pilen lige langt hver gang. Udfordringen ved denne bue er særligt, at at kunne slippe strengen ens med fingrene fra hver gang.


Buestrengen på en recurvebue trækkes og slippes med fingrene, der derfor normalt beskyttes med en læderlap, der kaldes en fingerlap.


Pilene, der anvendes, er enten lette aluminiums pile eller endnu lettere pile af carbon. Pilene er af høj kvalitet, hvilket sikrer stor træfsikkerhed. Recurvebuen bruges til mange former for konkurrencer, men primært til indendørs og udendørs point-/skiveskydning.


Åbningstider:

Mandag og Onsdag kl. 16:00 - 20:00

Fredag i ulige uger kl. 16:00 - 20:00

Adresse:

Bueskydning Lavia København

H.P .Olsens Vænge 8

2630 Tåstrup

Klub- og træningslokale:

Grøndal Multicenter

Hvidkildevej 64, 1. sal

2400 København NV